Welkom bij de club voor geitenwollen sokken types!

Allereerst, ontzettend leuk dat jij geïnteresseerd bent in SOXS. Zo zie je maar, dat de geitenwollen sok dus helemaal niet zo’n slecht imago hoeft te hebben en dat jij niet perse een sandaalloper, plattelandsjongen, baarddrager of ouwe hippie hoeft te zijn om geitenwollen sokken te dragen. Dus wij hebben een clubje opgericht en jij hoort erbij. Welkom bij de club voor geitenwollen sokken types!

Wist jij trouwens dat de geitenwollen sok een symbolische betekenis heeft? Vroeger droeg een rijk, geslaagd en tevreden mens geen driedelig pak, maar liep hij rond op slippers in geitenwollen sokken. Om vooral maar duidelijk te maken hoe gewoon hij gebleven is.

Hier in het hoge Noorden van Nederland zijn wij ook lekker gewoon gebleven met superzachte, geitenwollen sokken, zoals oma ze vroeger maakte voor Soscha en Davide. Oké, oké, wel met een opvallend en hip(pie) gekleurd merklabel. Wij zijn niet zo non-conformistisch.

Het superzachte wol is afkomstig van Nieuw-Zeelandse schapen en het wol wordt ook nog eens duurzaam vervaardigd, met respect voor het dier. Dit wordt ‘eco-wol‘ genoemd. Wil je meer hier over weten, lees dan hier meer over onze verantwoord geschapen wollen sokken.